skip to Main Content

Schitterende natuur en ultieme rust

Fietsen op Texel, Vlieland, Terschelling of Ameland; het is allemaal heerlijk, maar niets kan op tegen fietsen op Schiermonnikoog. Dit is het kleinste Waddeneiland van de vijf bewoonde Nederlandse eilanden op de Wadden. De totale lengte bedraagt slechts 18 kilometer. Het kleine eilandje heeft daarnaast een inwoneraantal van nog geen 1.000 mensen (in totaal had het op 1 juli 2021 937 inwoners). Als je op zoek bent naar rust, ga je dit op het kleine Schiermonnikoog dus zeker vinden.

Fietsen op Schiermonnikoog

Ondanks dat het eiland zo klein is, kun je er ontzettend veel fietsen. In totaal is er 30 kilometer aan fietspaden te vinden op Schiermonnikoog. Er zijn diverse afwisselende fietsroutes waarbij je de bijzondere natuur van het Waddeneiland kunt bewonderen. Je fietst van het gezellige dorp zo het duingebied in en langs de Waddenzee. Fietsen op de Wadden wordt op dit eiland nooit saai als je van de natuur houdt. De rust maakt het eiland anders dan de overige Waddeneilanden. Als je kiest voor fietsen op Terschelling of een ander Waddeneiland, zal je toch met meer drukte te maken krijgen. Op Schiermonnikoog waan je je soms helemaal alleen en is er volop rust om je heen. Daarnaast heb je ook geen last van auto’s op dit Waddeneiland. Alleen als je gaat fietsen op Vlieland of Schiermonnikoog ben je ervan verzekerd dat je vrijwel geen auto’s onderweg tegenkomt. Dit zijn de enige eilanden die autoluw zijn. De enige auto’s die er zijn, zijn van de bewoners. Dat maakt de fietstochten nog rustiger.

Wat is er te zien?

Fietsen is leuk, maar natuurlijk is het ook wel fijn om af en toe even af te stappen en wat moois te zien of even uit te rusten. Uitrusten doe je op een terrasje in het gezellige, maar rustige dorp. Daarnaast valt er genoeg te zien op dit mooie eiland naast de bijzondere natuur. Neem eens een kijkje bij de Walviskaken, het Bunkermuseum Schlei of de Noordertoren (de water- en vuurtoren van het eiland). Daarnaast is dit eiland een perfecte bestemming voor vogelspotters. De ideale plek om vogels te spotten is de vogelkijkhut bij de Westerplas. Er valt genoeg te zien. In de zomer kun je bovendien ook nog met de boot de overtocht maken naar het naburige Ameland. Dan kun je dus ook nog gaan fietsen op Ameland. Dat maakt je fietsvakantie helemaal compleet!

Fietsverhuur Schiermonnikoog

Fietsverhuur Soepboer   Schiermonnikoog

Naam: Fietsverhuur Soepboer
Telefoon: 0519-531636
Adres: Paaslandweg 1
Postcode 9166 PV
Plaats Schiermonnikoog
Email: soepboerrijwielverhuur@hotmail.com
Website: http://www.fietsverhuursoepboer.nl

Schierfiets  Schiermonnikoog

Naam: Schierfiets
Telefoon: 0519-531700
Adres: Noorderstreek 34
Postcode 9166 NR
Plaats Schiermonnikoog
Email: info@schierfiets.nl
Website: http://www.fietsenverhuurschiermonnikoog.com

Veerdam Schiermonnikoog  Schiermonnikoog

Naam: Veerdam Schiermonnikoog
Telefoon:
Adres: Paaslandweg 1
Postcode 9166 PV
Plaats Schiermonnikoog
Email: soepboerrijwielverhuur@hotmail.com
Website: http://www.fietsverhuursoepboer.nl

Fietsenverhuur Schiermonnikoog  Schiermonnikoog

Naam: Fietsenverhuur Schiermonnikoog
Telefoon: 0519-531104 / 06-23354618
Adres: Middenstreek 10 /Badweg 6
Postcode 9166 PD
Plaats Schiermonnikoog
Email: info@fietsenopschier.nl
Website: http://fietsenopschier.nl

Fietsverhuur Kiewiet Nes

Naam: Fietsverhuur Kiewiet
Telefoon: 0519-542130
Adres: Oude Steiger 1
Postcode 9163 HW
Plaats Nes
Email: info@fietsverhuurkiewiet.nl
Website: http://www.fietsenopameland.nl

Fietsroutes op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog Omschrijving & Kaart (26 km)
Afwisselende fietsroute over Schiermonnikoog je komt zowel in het dorp, je fietst door het duingebied en langs de Waddenzee.

Fietsroutekaart Schiermonnikoog
Fietskaart van Schiermonnikoog met dank aan Fietsverhuur Soepboer Schiermonnikoog.

Back To Top