skip to Main Content

Wat te doen op Terschelling?

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in Nederland? Bezoek dan eens Terschelling. Op dit Waddeneiland is meer dan genoeg te doen. Terschelling is één van de vijf Nederlandse Waddeneilanden en een gemeente in de provincie Friesland. Het eiland heeft een strandlengte van 40 kilometer en in totaal is er ruim 70 kilometer aan fietspaden te vinden. Het eiland is dan ook uitermate geschikt voor fietsliefhebbers. Er valt echter nog veel meer te beleven op dit mooie Waddeneiland. Vervelen zal je je zeker niet op dit eiland.

Fietsen op Terschelling

Fietsen op de Wadden is populair bij veel Nederlanders. Wat is er heerlijker dan op de fiets een eiland te verkennen. Er is ontzettend veel mooie natuur te zien en je hebt genoeg fijne plekjes om even uit te rusten en nog wat langer van het uitzicht te genieten. Fietsen op Terschelling is dan ook een grote aanrader. Je kunt kiezen voor de bekende fietsroute van 41 kilometer waarmee je het hele eiland ziet. Je ziet onderweg zowel de Waddenzee als het prachtige duinlandschap en passeert ook nog eens een aantal leuke dorpjes. Zo verveel je je zeker niet tijdens het fietsen op de Wadden. En ben je klaar met fietsen op Terschelling? Dan kun je ook nog de overtocht maken naar Vlieland. Zo zie je nog meer van de Wadden. Fietsen op de Wadden doe je dan niet alleen op Terschelling, maar ook op Vlieland.

Bezienswaardigheden die je niet wilt missen

Het eiland heeft nog veel meer te bieden naast mooie fietsroutes. Zo zijn er meerdere bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben als je dit Waddeneiland bezoekt. Natuurlijk breng je een bezoekje aan het strand met prachtig uitzicht over de Waddenzee. De zee staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is dan ook uniek. Daarnaast kun je de haven bezoeken en een kijkje nemen bij de oude Commandeurshuizen. Dit zijn de huizen waar vroeger de kapiteins van de walvisvaarders woonden. Walvisvangst was een belangrijke inkomstenbron voor Terschelling in de zeventiende eeuw en deze huisjes herinneren aan deze tijd. De oude Zeevaartschool is ook een bezoekje waard. En de Formerumer molen, de enige molen op het eiland, is ook leuk om te zien. Verder vind je op Terschelling veel mooie natuur en tal van uitkijkpunten waar je deze op z’n best kan bewonderen.

Op vakantie naar Terschelling

Op Terschelling is veel te zien en één dagje is daarom vaak niet voldoende. Gelukkig is een accommodatie op dit Waddeneiland gemakkelijk gevonden. Je kunt kiezen voor een verblijf in een hotel, maar ook een plekje boeken op een gezellige camping in de prachtige natuur of een vakantiehuisje met alle voorzieningen die je je maar kunt wensen. Een vakantie wordt zo precies zoals jij wilt. En het is in alle gevallen aan te raden fietsen te huren. Of jij nu met je gezin weggaat of er lekker met z’n tweetjes op uit trekt; op de fiets kun je elk plekje van het eiland bereiken. Jij springt dan zo op de fiets om het eiland te verkennen.

Foto’s: Pixabay

Back To Top