skip to Main Content

Fietsen op Texel

Direct als je de veerboot van Den Helder naar Texel afstapt, heb je het gevoel van vakantie. De fijne zilte zeelucht, de mooie natuur en de gezelligheid. Zodra je op de waddeneilanden bent, is het aan te raden om een fiets te huren, of je eigen fiets mee te brengen, en lekker gaat fietsen op de wadden! Wij geven je wat redenen waarom je zou moeten fietsen op Texel, het grootste waddeneiland van Nederland.

Redenen om op Texel te fietsen

Om met een leuk feitje te beginnen, wist je dat er op Texel meer schapen dan mensen wonen? Ook trekt Texel ieder jaar meer dan 1 miljoen bezoekers! Een waddeneiland die je niet mag overslaan dus. Mocht je op dit prachtige eiland zijn, raden wij je aan om een prachtige fietstocht te maken. Texel is een ideaal eiland om op de fiets te verkennen. De dorpjes, 7 in totaal, liggen allemaal midden in de natuur. Je kunt dus een gezellige fietstocht maken, door van dorp naar dorp te fietsen. Je begint gezellig met een kop koffie en een punt appeltaart en bij het laatste dorp is het tijd voor een gezellig drankje.
Onderweg kom je de mooiste natuurgebieden tegen, hiervan zijn maar liefst 40(!) officiële varianten op het eiland te vinden. Van de uitgestrekte duinen, tot de weides en zelfs dennenbossen. Op Texel vind je het allemaal! Met zoveel natuur om je heen, is de kans om dieren te spotten onwijs groot. Denk aan verschillende soorten vogels, zeehonden of Schotse Hooglanders. Kom je puur voor het vogelspotten? De route van de veerboot tot de vuurtoren, gaat dwars door verschillende mooie vogelgebieden.

Wist je dat op de Waddeneilanden het vaakst de zon schijnt in vergelijking met de rest van Nederland? Nóg een reden dus om daar lekker de fiets te pakken. Je loopt hier het minste risico om in een regenbui terecht te komen ;-).

Fietsen op de Wadden

Heb je ondertussen heerlijke fietsroutes op Texel afgelegd? Of hebben we je super enthousiast gemaakt? Misschien wil je nu ook eens fietsen op Vlieland, fietsen op Terschelling, fietsen op Ameland of fietsen op Schiermonnikoog? Lees alles over fietsen op de Wadden bij ons op de website.

Fietsverhuur Texel

Van der Linde verhuur Texel  De Cocksdorp

Naam: Van der Linde verhuur Texel
Telefoon: 0222316432
Adres: Kikkertstraat 3
Postcode 1795 AA
Plaats De Cocksdorp
Email: info@fietsenoptexel.nl
Website: http://www.fietsenoptexel.nl

Residentie Californië  De Koog

Naam: Residentie Californië
Telefoon: 0222-317150
Adres: Californiëweg 443
Postcode 1796 PS
Plaats De Koog
Email: Pieter.Duin@krim.nl
Website: http://www.krim.nl

Fietsverhuur veerhaven Texel  Den Hoorn

Naam: Fietsverhuur veerhaven Texel
Telefoon: 0222319588
Adres: Pontweg 2
Postcode 1797 SR
Plaats Den Hoorn
Email: Info@Fietsverhuurtexel.nl
Website: http://www.fietsverhuurtexel.nl

Fietsroutes op Texel

Texel Hoge Berg en het Lage Land route Omschrijving & Kaart(35 km)
Deze fietsocht begint in Den Burg en voert voor een groot gedeelte langs de waddenzee en de polders van Texel.

Texel Zuid route Omschrijving & Kaart (25 km)
In deze route zijn de dorpen Den Burg en Den Hoorn opgenomen. Het is een boeiende tocht door de grote variate van landschappen in het zuiden van Texel.

Texel Boerenpad Omschrijving & Kaart (22 km)
Deze route gaat over het boerenpad tussen Oudeschild en De Waal je fietst tussen de oude akker- en bollenvelden en langs oude sloten en gemalen.

Texel VOC route Omschrijving & Kaart (30 km)
Fietsroute van de Landelijke Fietsdag 2002. De route gaat via Den Burg via Oudeschild door de binnenlanden van Texel.

Back To Top