skip to Main Content

Fietsen op Vlieland

Fietsen op Vlieland, voor velen behoort het tot de meest rustgevende activiteiten die er zijn. De Nederlandse Waddeneilanden bieden veel natuur. Dit wordt vaak ervaren als iets erg prettigs. Men kiest er in de natuur dan ook vaak graag voor om bijvoorbeeld een wandeling te maken of een mooie route af te fietsen. Fietsen op de Wadden kan dan ook niet alleen op Vlieland. Ook fietsen op Texel, fietsen op Terschelling, fietsen op Schiermonnikoog en fietsen op Ameland zijn mogelijkheden.

Waarom fietsen op de Wadden?

De Wadden zijn zoals gezegd geweldige natuurgebieden. Regelmatig kiezen mensen er dan ook voor om een paar dagen op vakantie te gaan naar één van deze eilanden. Zo een uitje van een paar dagen kan op een eiland al snel een erg sportieve vakantie worden. Fietsen op de Wadden is natuurlijk net zoals fietsen in het algemeen erg gezond. Iets wat dit echter nog uitdagender maakt is natuurlijk de route. Op de Waddeneilanden bevinden zich talloze duinen, dunne paden, brede paden, heuvels etcetera. Dit maakt het fietsen natuurlijk een stuk zwaarder, maar ook zeker uitdagender. Een voordeel dat hier bij komt is dat je natuurlijk kunt rusten waar en wanneer je wilt. Veel eilanden bieden op fietsroutes regelmatig leuke plekjes om even te stoppen, te zitten, te genieten van het uitzicht en misschien zelfs even wat te drinken. Je fietst hoe dan ook door een heerlijk natuurgebied. Je hebt geen last van veel uitlaatgassen en het is zeer rustgevend.

Waarom Vlieland?

Vlieland is een absolute aanrader om te bezoeken. Natuurlijk is het geweldig om er te fietsen, maar ook los daarvan brengt het eiland veel mooie pluspunten met zich mee. Het feit dat de lucht er bijvoorbeeld erg schoon is, is natuurlijk iets moois. Op veel plekken is er CO2-uiststoot. Op Vlieland kun je net zoals op vele andere Waddeneilanden genieten van een schone lucht. Verder zijn er mooie stranden. Je hebt de mogelijkheid te zwemmen, maar tijdens lekker weer kun je er ook zeker even zonnen. Ook is de omgeving veilig voor kinderen. Met name voor gezinnen met jonge kinderen wordt dit als een groot voordeel ervaren. Je wilt natuurlijk wel gerust zijn als je je kinderen bij je hebt.

Fietsverhuur Vlieland

Zeelen rijwielverhuur Vlieland

Naam: Zeelen rijwielverhuur
Telefoon: 0562-451090
Adres: Dorpstraat 2
Postcode 8895 KR
Plaats Vlieland
Email: info@zeelenfiets.nl
Website: http://www.zeelenfiets.nl

Zeelen rijwielverhuur Vlieland

Naam: Zeelen rijwielverhuur
Telefoon: 0562-451090
Adres: Jachthaven
Postcode 8895 KR
Plaats Vlieland
Email: info@zeelenfiets.nl
Website: http://www.zeelenfiets.nl

Fietsroutes op Vlieland

Vlieland Jachthaven Omschrijving & Kaart(8 km)
Fietstocht over de oost kant van Vlieland je komt o.a. langs de jachthaven, het dorp en de Noordzee.

Vlieland Posthuys Omschrijving & Kaart(18 km)
Waarschijnlijk de bekendste fietsroute van Vlieland. De route loopt over de west kant van Vlieland, van het dorp tot aan het Posthuys.

Back To Top